معمولترين سرويس لازم براي ترمزها يا نگهداري از سيستم ترمز تعويض لنت ترمز ميباشد. لنتهاي ترمز معمولا داراي يك قطعه فلزي به نام سايش نما (نمايش دهنده ميزان سايش و فرسودگي) هستند. وقتي لنتها به اندازه كافي فرسوده شوند، در زمان گرفته شدن ترمز سايش نما با ديسك ترمز باعث تماس اين قطعه با ديسك ترمز شده و صداي سوت به گوش ميرسد كه از تماس قطعات فلزي(لنت و ديسك)حاصل ميشود.
بر روي نوعي از لنتهاي چرخ جلو يك فيش بصورت جاسازي شده در لنت، بين آخرين نقطه اتصال لنت و بدنه فلزي آن، شركتهاي سازنده لنت قرار داده اند كه وقتي لنت در آستانه تمام شدن قرار ميگيرد بوسيله آن يك چراغ در پشت آمپر به راننده هشدار ميدهد تا لنتها را تعويض كند. در ضمن يك دريچه(فضاي خالي) بازديد در سيلندر ترمز ديسكي وجود دارد كه از طريق آن ميتوانيد ميزان فرسودگي لنتهاي ترمز را مشاهده كنيد.

سيستم ترمز كاسه اي
ترمزهاي كاسه اي:
در ترمز كاسه اي ، كاسه ترمز به چرخ متصل است و همراه آن گردش ميكند. دو عدد كفشك آهني هلالي شكل كه لنتهاي ترمز بر روي آن كوبيده شده روي طبق ثابت محور نصب شده اند .در حالت عادي كه خودرو نياز به ترمز كردن ندارد كفشكها به طوري تنظيم ميشوند كه فاصله كميبين كاسه ي ترمز و لنتهاي روي كفشك وجود داشته باشد وقتي راننده پدال ترمز را ميفشارد فشار روغن در سيلندر اصلي افزايش يافته به سيلندر چرخها هدايت ميشود پيستونهاي داخل سيلندر چرخ در اثر فشار روغن از يكديگر دور شده كفشكهاي ترمز را به طرف كاسه ي ترمز حركت ميدهند در اثر نيروي وارد از لنت هر كاسه ي ترمز نيروي اصطكاك بين كاسه ترمز و لنت ايجاد ميشود و نتيجه ان ايجاد شتاب منفي در چرخ و متوقف كردن ان است .
علاوه بر نيروي هيدروليكي موثر بر كفشكهاي ترمز نيروي ديگري هم در ترمزها ي كفشكي توليد ميشود كه عمل لنتهاي كفشكي است عمل خودكار در اثر رخش كاسه و ثابت بودن لنت در هنگام (servo-action) خودكار ترمز كردن در كاسه ي ترمز بوجود ميايد كفشك ترمز در يك نقطه از طبق ثابت و در نقطه اي ديگر به وسيله پيستون سيلندر چرخ به سمت كاسه ي ترمز فشرده ميشود به انتهاي قسمتي از كفشك ترمز كه در روي طبق ثابت است پاشنه و به قسمتي كه به وسيله ي پيستون سيلندر چرخ حركت ميكند پنجه گويند .

هر گاه جهت چرخش كاسه ي ترمز از طرف پنجه به طرف پاشنه كفشك باشد ان را كفشك محرك و هر گاه جهت چرخش كاسه ا ز طرف پاشنه به طرف پنجه باشد فشك را متحرك گويند پاشنه كفشك محرك در هنگام ترمز كردن مايل است قسمت پايين لنت را در كاسه ي ترمز فرو برده نيروي بسيار زيادي در نزديكي پاشنه ي لنت ايجاد ميشود.اين نيروي فرو رونده دركاسه ي ترمز نيروي اصطكاك نسبتا زيادي را در بين لنت و كاسه توليد ميكند و باعث شتاب منفي زيادي درچرخ ميگردد در كفشك متحرك جهت نيرو از طرف پاشنه به طرف پنجه بوده و باعث عقب راندن لنت از كاسه ميشود.
انواع كفشك بندي ترمزهاي كاسه اي :
كفشك بندي سيمپلكس
كفشك بندي دوپلكس
كفشك بندي سرو
?) كفشك بندي سيمپلكس
چندين نوع كفشك بندي سيمپلكس وجود دارد كه بر حسب نوع شناور يا ثابت بودن و نوع تكيه گاه پاشنه كفشك چرخشي يا لغزشي دسته بندي ميشود در كفشكهاي سيمپلكس ضريب مخصوص افزايش نيروي اصطكاك كفشكها در حدود ? است كه قسمت بيشتر ضريب اصطكاك ايجادي در كفشك محرك و قسمت اندك ان در كفشك متحرك ايجا د ميشود بنابراين اختلاف نيرو ي بين دو كفشك خيلي زياد است بيشترين خوردگي لنت در كفشك محرك است و مقدار كمياز لنت متحرك ساييده ميشود به اين دليل گاهي لنت قسمت متحرك را نازك تر ميكوبند گاهي سيستم محرك لنتهاي كفشك از نوع گوه اي است و بعضي اوقات محرك بادامكي از محاسن سيستم بادامكي ساييدگي يكسان لنتها در كفشك محرك و متحرك است زيرا بادامك محرك كفشكها در محل ثابتي در روي طبق مستقر شده است و از معايب ان ميتوان قدرت زياد براي راه اندازي و استحكام زياد قطعات را نام برد زيرا نيروهاي نامساوي بر بادامك وارد ميشود.
لنت ترمز پژو تيگران
?) كفشك بندي دوپلكس :
در اين نوع كفشك بندي دو پيستون به كار رفته است كه نتيجه ي ان محرك كردن هر دو كفشك جلو و عقب است.حسن ترمز دوپلكس توزيع يكسان نيرو در بين لنتها محرك و متحرك است ساييدگي هر دو لنت برابر و ضريب C= افزايش نيرو نيز در ان ? ميباشد
?) كفشك بندي سرو
از اين كفشك بندي در محور عقب كاميونهاي تجاري سبك استفاده ميشود اساسي ترين مزيت كفشك بندي سرو ان است كه نيروي تكيه گاهي)پاشنه اي ( فشك محرك به كفشك متحرك وارد ميشود و در نتيجه ضريب ? تن استفاده ميشود ميرسد به اين دليل در اغلب كاميونهاي بيش از ? C= افزايش نيرو در ان به ? ترمزهاي كاسه اي در چرخهاي عقب اغلب اتومبيلهاي سواري و در خودروهاي سنگين (باري و مسافر بري) هم معمولا در همه ي چرخها كاربرد دارد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۰ اسفند ۱۳۹۹ساعت:
۰۲:۴۳:۳۸ توسط:sam موضوع:
استفاده از كلاس آموزشي آنلاين مورد توجه و استقبال بسياري از مخاطبان در سراسر جهان قرار دارد. با استفاده از كلاس آنلاين، امكان دسترسي به آموزشهاي گوناگون، بدون محدوديت زمان و مكان، فراهم است. در اين مطلب قصد داريم به معرفي و بررسي مزاياي كلاس آنلاين بپردازيم. پس براي پاسخ به سوالاتي مانند منظور از كلاس آنلاين چيست و چگونه كلاس آنلاين برگزار كنيم، با ما همراه باشيد.
كلاس آنلاين چيست؟
كلاس آنلاين يك محيط آموزشي است كه محدوديت زماني و مكاني براي شركت كنندگان آن وجود ندارد. در كلاس آنلاين به شركت كنندگان، آموزش از راه دور ارائه ميشود و آنها ميتوانند در يك فضاي مجازي با هم تعامل داشته باشند. اين محيط آموزشي ميتواند يك كلاس آنلاين يك نفره يا چند نفره باشد.
كلاس مجازي يا كلاس آنلاين، بخشي از سيستم LMS) Learning Management System) است. ال ام اس، در واقع پلتفرمهاي نرم افزاري براي ايجاد، مديريت و سازماندهي دورههاي آموزشي آنلاين هستند كه از بستر اينترنت استفاده ميكنند تا بين دانش آموزان و موسسات آموزشي ارتباط برقرار كنند. هدف از LMS بالا بردن قابليت هاي يادگيري است كه توسط عموم هم به راحتي قابل دسترس و استفاده باشد.
براي برگزاري كلاس آنلاين مي توانيد به پلتفرم برگزاري كلاس آنلاين ايلرنو (elearno.ir) مراجعه كنيد.
انواع كلاس آنلاين چيست؟
افراد شركت كننده در كلاس آنلاين، معمولا دانش آموزان و مدرسان هستند. كلاسهاي آنلاين به دو دسته كلاس آنلاين بدون نظارت و كلاس آنلاين با نظارت تقسيم ميشود كه در ادامه به بررسي و مقايسه اين دو نوع كلاس آنلاين خواهيم پرداخت.
كلاس آنلاين بدون نظارت مدرس يا ويدئوهاي آموزشي
در اين كلاسها دانش آموزان بدون حضور و كمك مدرس به يادگيري مواد آموزشي ميپردازند. مطالب آموزشي، معمولا در قالب يك پاورپوينت يا ويدئو، به دانش آموزان ارائه ميشود. اين شيوه، يك دوره آموزشي الكترونيك خصوصي است كه ميتواند آزمونهاي آنلاين خودكار هم داشته باشد. در كلاس آنلاين بدون نظارت، مدرس، تنها يادگيري دانش آموزان را ارزيابي ميكند و گاهي اوقات اصلا مدرسي وجود ندارد.
كلاس آنلاين با حضور و نظارت مدرس يا كلاس زنده
در اين نوع كلاس آنلاين، مطالب آموزشي در زمان خاصي به صورت آنلاين، ارائه ميشود. فراگيران نيز به وسيله يك برنامه ويدئو كنفرانس در كلاس حضور دارند. همچنين، امكان تعامل مدرس و دانش آموز در كلاس درس به راحتي فراهم است. اين نوع كلاس آنلاين، به دليل اينكه تحت رهبري و نظارت مدرس قرار دارد، به كلاس سنتي شبيهتر است.
براي شركت در كلاس آنلاين به چه ابزارهايي نياز داريد؟
ابزارهاي لازم براي شركت در كلاس آنلاين
- كامپيوتر روميزي، لپ تاپ، تبلت يا گوشي موبايل
- اينترنت با سرعت مناسب و پهناي باند بالا
- استفاده از آخرين نسخه مرورگرهايي مانند كروم يا فايرفاكس
- هدست يا اسپيكر و ميكروفون براي مكامه صوتي با مدرس
مزاياي استفاده از كلاس آنلاين چيست؟
- با استفاده از كلاس آنلاين در وقت و هزينه صرفهجويي ميشود.
- امكان دسترسي به كلاسهاي آموزشي از طريق اينترنت و بدون محدوديت مكاني وجود دارد.
- در كلاس آنلاين، امكان ضبط جلسات كلاس درس و مشاهده مجدد آنها، از طريق نرم افزارهايي مانند LMS وجود دارد.
- امكان بهرهمندي از بهترين و باتجربهترين مدرسان
- عدم نياز به امكانات كلاس فيزيكي، مانند ميز، صندلي و ساير تجهيزات آموزشي
- كيفيت خوب صدا و تصوير استاد و مطالب آموزشي
- امكان به اشتراك گذاشتن اسلايدهاي آموزشي، فايلهاي pdf، ويدئوهاي آموزشي و… به صورت همزمان
- فراهم بودن امكان نظارت خانوادهها بر روند تدريس مدرسين
- امكان استفاده دانش آموزان از امكانات كلاس آنلاين، بدون محدوديت مكاني
- استفاده از ابزارهاي الكترونيك در فرايند يادگيري، با ويژگي تعاملي بودن و جلب توجه بيشتر دانش آموزان، بازدهي بيشتري دارد.
- با استفاده از كلاس آنلاين، براي تمركز روي موضوع مورد نظر خود، قدرت انتخاب بيشتري خواهيد داشت.
- حضور در كلاس آنلاين با انعطاف پذيري بيشتري همراه است و شما ميتوانيد براي ساير فعاليتهاي خود راحتتر برنامهريزي كنيد.
- استفاده از كلاس آنلاين، براي شما اين امكان را فراهم ميكند كه محيط آموزش را آنطور كه راحت هستيد انتخاب كنيد.
- معمولا در آموزشهاي الكترونيك و كلاس آنلاين، فراگيران اعتماد به نفس بيشتري براي برقراري ارتباط با يكديگر و همچنين تعامل با اساتيد خواهند داشت.
- امكان استفاده از كلاس آنلاين در تمام روزهاي هفته و ساعات شبانه روز و همچنين با امكان دوري از عوامل استرسزا مانند ترافيك، به راحتي فراهم است.
- در كلاس آنلاين، سرعت مطالعه به فراگير يا دانشجو بستگي دارد و راحتتر ميتواند از اطلاعات به روز شده استفاده كند.
- استفاده از كلاس آنلاين براي افراد شاغل بسيار مفيد است چون به راحتي ميتوانند فيلم ضبط شده كلاس را مشاهده كنند.
- در كلاس آنلاين با امكان استفاده از امكانات مولتي مديا (چند رسانهاي)، مطالب بهتر در ذهن دانشجويان تثبيت ميشود.
- در اين دورهها، امكان گرفتن آزمون و پرسش (كوئيز)، توسط استاد وجود دارد. به اين صورت كه در كلاس آنلاين،
- استاد سوالات چهار گزينهاي مطرح ميكند و براي پاسخ به آنها نيز وقت مشخصي را در نظر ميگيرد.
- كلاس آنلاين، معمولا رابط كاربري مناسبي دارد و نسبت به كلاسهاي حضوري چندان خسته كننده نيست.
معايب استفاده از كلاس آنلاين چيست؟
-
- اما مشكلات برگزاري كلاس هاي آنلاين چيست؟ كلاس آنلاين، علاوه بر مزايايي كه بيان كرديم، ميتواند معايبي هم داشته باشد كه در ادامه به آنها اشاره خواهيم كرد.
- تفاوت در ميزان دسترسي: افرادي كه از اينترنت پرسرعت برخوردار نيستند يا امكانات سختافزاري مناسبي ندارند، ممكن است براي دسترسي به كلاس آنلاين با مشكل مواجه شوند. بنابراين در ميزان دسترسي افراد به كلاس آنلاين تفاوت وجود دارد.
- عدم امكان تعامل چهره به چهره: در كلاس آنلاين امكان تعامل با استاد و ساير همكلاسيها به صورت مستقيم چهره به چهره وجود ندارد. اين ويژگي براي علاقهمندان به حضور در كلاسهاي فيزيكي چندان مناسب نيست.
- شركت نكردن دانش آموزان در كلاس به دليل عدم آشنايي با مباحث فناوري اطلاعات: عدهاي از فراگيران در كلاس آنلاين شركت نميكنند، آنها تصور ميكنند استفاده از اين كلاسها تنها براي افرادي مناسب است كه با مباحث فناوري اطلاعات و سيستم آموزش آنلاين آشنا هستند.
منبع: پلتفرم برگزاري كلاس آنلاين ايلرنو (elearno.ir)
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۷ اسفند ۱۳۹۹ساعت:
۰۴:۳۷:۵۲ توسط:sam موضوع: